070 33 66 500 info@tbafbouw.nl

Het zal je werknemer maar gebeuren dat zijn werk te zwaar wordt. Gelukkig is er Mijn Loopbaan, waar jouw werknemer, werkzaam in de afbouw, een beroep op kan doen. Toegewijde mannen en vrouwen analyseren samen met hem zijn situatie en helpen hem weer de juiste richting op. Eén van de trajecten van Mijn Loopbaan is Preventie.

Dit traject houdt het volgende in:

Jouw werknemer kan zijn huidige werk nog wel aan maar hij moet nu wat doen om te voorkomen dat hij over een tijdje arbeidsongeschikt raakt. Hieronder vind je het interview met de 34-jarige stukadoor Jan Maassen die het traject Preventie heeft gevolgd.

Polsklachten

Dankzij Mijn Loopbaan heeft Jan een nieuwe functie als chauffeur gevonden. “Ik ondervond al enkele jaren aanzienlijke hinder aan mijn pols. Daardoor wist ik dat ik mijn beroep als stukadoor niet nog langer kon uitoefenen,” vertelt Jan. “Het arbeidsdeskundig onderzoek bevestigde dat mijn polsklachten het onmogelijk maakte dat ik mijn werk als stukadoor kon voortzetten. Het advies was dan ook om passend werk elders te zoeken.”

Voorkomen van arbeidsongeschiktheid

Om te voorkomen dat Jan volledig arbeidsongeschikt zou raken door zijn polsproblemen, was het cruciaal om snel actie te ondernemen. Daarom werd besloten het traject Preventie van Mijn Loopbaan te volgen. “Tijdens de gesprekken met mijn loopbaanadviseur gaf ik aan bereid te zijn mijn stukadoorsvak vaarwel te zeggen. Mijn interesse ging uit naar een opleiding tot vrachtwagenchauffeur, wat goed aansloot bij de uitkomsten van de loopbaangesprekken. Gelukkig kon de opleiding deels worden gefinancierd door het O&O-fonds Afbouw. Na het behalen van mijn diploma kon ik snel aan de slag als vrachtwagenchauffeur bij een nieuwe werkgever. Ik was dolgelukkig!”

Win-winsituatie voor werknemer en werkgever

Het traject Preventie resulteerde in een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. Dankzij zijn behaalde diploma had Jan betere kansen om een nieuwe baan te vinden. Waarschijnlijk wordt hij nu niet arbeidsongeschikt en dus kan hij gezond/werkend zijn pensioengerechtigde leeftijd halen. Zijn vorige werkgever hoeft niet de financiële lasten van twee jaar ziekteverzuim te dragen. De nieuwe werkgever loopt geen financiële risico’s bij het aannemen van een nieuwe werknemer met beperkingen, vanwege het vangnet.

Meer informatie

Voor uitgebreidere details over Mijn Loopbaan en de diverse trajecten, bezoek www.mijnafbouw.nl/mijn-loopbaan.

Download de gratis TBA-app!